KOMMANDE
KURSER
LAGA THAI HEMMA
29 mars (få platser kvar)
Pris: 1100kr/p
Expert: Tove Nilsson
Lär dig att laga thailändskt av proffset Tove Nilsson!
I denna 3 timmar långa matlagningskurs djupdyker vi i nya recept, smaker, kryddor och Thailändska matlagningstekniker.
Det thailändska köket har blivit svenskarnas andra husmanskost. Maten kännetecknas av aromatiska färska örter, citrongräs, chilihetta, saltsöta grytor, sticky rice och umami-stinna smaker från fisksås, torkade räkor och ostronsås. Rätter redo att upptäckas av nyfikna hemmakockar och med ingredienser som blivit betydligt enklare att få tag i.
Tove Nilsson är kock, matkreatör och författare till kokboken ”Thai hemma”.Hon anlitas regelbundet av Sveriges ledande mattidningar, medverkar i TV4:s Nyhetsmorgon och hörs återkommande i radio. I denna workshop lär hon ut sina bästa knep, hemligheter och recept. Detta får du inte missa!
Citat om Toves kokbok: ”Dessa rätter är väl värda sin tid och får vem som helst att drömma sig bort till varmare breddgrader för en stund.” – Amelia ”Tove Nilsson vet hur du tämjer smakerna och lagar god thaimat hemma i ditt eget kök.” – DN
VEGOLYFTET
Våren 2022 8 personer
Pris: 950kr/p
Expert: Magnus Naess
Kursen för dig som vill kunna våga vego men behöver mer kött på benen!
Allt fler vill laga vego i hemmaköket men upplever ett hinder i att nya och ovana råvaror ställer till det. Så det här är kursen för dig som annars behärskar fisk/kött men vill ha ”fler knivar i lådan”.
- Hur lyckas man med de nya proteinerna såsom tofu & tempeh mm.
- Hur fungerar alla nya veganska mejeriprodukter?
Svaren får du i workshoppen som också innehåller en kortare föreläsning späckad med info. Vi går även igenom och arbetar linser och bönor… ja, och grönsaker såklart.
Kursen kommer vara helt växtbaserad.
Om Magnus
Magnus började jobba professionellt med vegomat redan 1999 och har nyfiket följt med fram till dagens explosiva utveckling. Efter att medverkat till att göra Globala gymnasiets vegetariska skolmat rikskänd så jobbar han numera som frilansande kock, workshopledare och föreläsare, nationellt och internationellt.
Magnus har också gett ut kokboken ”Vegolyftet- för storkök och skola” (2019, ecogusto förlag). Boken blev kategorivinnare i Gourmand awards sverige 2019. Att utgå från det enkla och det som finns till hands är Magnus filosofi.
Magnus, som inte själv är vegan, vill medverka till förståelsen för hur lättlagat och gott veganmat kan bli om man bara lär sig rätt knep.
Ta med matlådor!
KÖTTKUNSKAP
Hösten 2022 Kl. 13-16:30
Pris: 650kr
Expert: Pär Eriklin
Med den här kursen kommer du att lära dig massor om kött. En kunskap som känns extra viktig idag när vi vill kunna välja ett riktigt bra kött med omsorg om djur, människa och jord.
Pär är utbildad köttgesäll, van jägare med nära 30 års erfarenhet av att arbeta med kött som råvara. Att lära ut och dela med sig av sin kunskap är något han brinner för, så bered dig på en kurs utöver det vanliga!
Kursinnehåll:
- Historik, kvalitet och metoder inom kötthantering.
- Enklare styckning och hantering av det råa köttet.
- Tillagningsmetoder, tranchering och provsmakning