EFTERLÄNGTAD KURS PÅ ROT
Mjölksyrningskurs med Brigid LeFevre
Kursen riktar sig till nybörjare inom mjölksyrning, med fokus på grönsakerna kål och morot. Brigid kommer föreläsa om grundläggande principer inom fermenteringskonsten, guida och lära ut fermenteringstekniker som är enkla att använda hemma till vardags.
Det blir praktik, demonstration, smakprov och du får med dig två till tre burkar med olika mjölksyrade grönsaker hem.
NÄR:
Lördag 27 april kl 10-13
3 timmar praktisk fermeteringskurs.
Vi börjar kursen med fika, kursstart kl 10:15
VAR:
ROT Butik & Kök, Eventkök. (NK Saluhall)
Kostnad: 1200 kr per person
BOKA:
Maila: elizabeth(@)butikrot.se
Begränsat antal platser, först till kvarn!
Vem är Brigid LeFevre?
Brigid LeFevre drev under 21/22 projektet “Förädlingsodling: mjölksyrning för småskalig grönsaksodlare” med stöd från Jordbruksverket för att uppmuntra till ökad mjölksyrning. Hennes resa har djupa rötter i en kärlek till småskaligt ekologiskt jordbruk. Hennes kursdeltagare har varit allt från elever i skolor, studenter, kockar och privatpersoner.
Mer om Brigid:
Förädlingsodling
@Brigidfoodcrafter
Film: Into the soil Campfirestories 2022