- 500g nötfärs
- 150g fläskfärs
- 4 msk ströbröd
- 1 helt ägg
- 1 dl oxbuljong färsk (från Undersåkers t.ex)
- 1 liten gul lök finhackad och smörfräst
- 1 krm kryddpeppar mald
- 1 krm svartpeppar mald
- 1 tsk salt
- 1,5 msk söt & stark senap (Skeppsholmen eller Liss-Ellas)
- 1 tsk mörkt muscovadosocker
- Smör till stekning
Blanda buljong och avsvalnad smörfräst lök och mixa snabbt slätt med mixerstav. Rör sedan ner ströbröd och låt svälla en stund.
Vispa ner ägg och blanda ner kryddor och senap. Blanda sist försiktigt ner färsen och låt smeten stå en timma svalt.
Provstek och smaka 🙂
Rulla lagom stora bullar efter tycke och smak. Stek dem i stekpanna i smör.