- 2 dl dinkelmannagryn från Warbro Kvarn
- 2 dl strösocker
- 1½ dl kokosflingor
- 1 dl virvelmjöl, ljust mjöl av dinkel, eller vetemjöl Rustikt från Warbro Kvarn
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 påse saffran
- ½ – 1 dl keso
- 50 g grovriven mandelmassa
- 3 dl mjölk
- ½ dl smält smör (ca 45 g)
- 2 ägg
- Ev en stor näve hackad mandel
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt keson, mandelmassan, mjölken, smöret, äggen och ev mandeln och rör ihop till en fin smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. Använd gärna dinkelmannagryn som ströbröd. Grädda i ugnen i 175 grader, ca 40 minuter.
Njut gärna kakan ljummen. Om den inte äts upp genast (vilket oftast händer), mår den bäst i kylen.
Tips! Prova att baka kakan utan saffran, keso, mandelmassa eller mandel. Strö istället hallon och blåbär (går bra med frysta) över smeten i formen och grädda som ovan. Hitta din egen favoritsmak!