- 1 liter färska kantareller
- Smör till stekning
- 1 färdig pizzadeg, typ vår från Saltå Kvarn
- 1/2 dl god tomatsås/creme fraiche
- 1 dl riven västerbottensost
- Ca 60g färsk mozzarella
GÖR SÅ HÄR:
Rensa och stek kantarellerna i torr panna på medelvärme tills de inte längre släpper vätska. Höj värmen, lägg i smör, och stek svampen knaprig, rör om då och då. Salta och peppra.
Sätt på ugnen på 250c och sätt in en tom plåt så att den blir förvärmd. Kavla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper. Bred på tomatsås, eller crème fraîche för en pizza Bianco, i ett tunt lager. Lägg på den smörstekta svampen, strö över den rivna västerbottenosten och mozzarellan i små kuber.
Ta ut plåten ur ugnen och för över bakplåtspappret med pizzan till den varma plåten. Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 10 min. Toppa med färska gröna skott, tryffelsalami eller några droppar granskottsolja!