Grönkålspaj

  • 1 st pajskal förberett och klart ca 25 cm i diameter.
  • 100g färsk grönkål, rensad och klar utan stjälk.
  • 100g västerbottenost, riven
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
  • rivet skal av en halv citron och lite av saften
  • lite riven eller mald muskotnöt
  • en liten näve pinjekärnor eller valnötter.

Förväll grönkålen snabbt. Krama ur vätskan och fördela kålen i det förgräddade pajskalet. Fördela den rivna osten över kålen. Blanda ägg, grädde, mjölk, kryddor, lite rivet citronskal och saft från citronen. Häll blandningen i pajskalet.

Grädda i mitten av ugnen på 175c i ca 20 min. Toppa med nötterna efter halva tiden. Servera gärna pajen varm – men den är riktigt god kall också!