Ett härligt recept från våra vänner på Warbro Kvarn
Ingredienser till ca 10 våfflor
150 g smält smör
2,5 dl kallt vatten
2 dl mjölk
0,5 tsk salt
4 dl virvelmjöl av dinkel, ljust dinkelmjöl eller lantvete (eller en blandning av dessa)
2 tsk bakpulver
2 morötter (kan uteslutas)
Gör så här:
Smält smöret och låt svalna något.
Häll vatten och mjölk i en bunke. Blanda mjölet med bakpulver och salt och rör ner i vätskan. Vispa tills smeten blir slät. Rör i det smälta smöret. Riv morötterna fint och blanda ner dem. Låt gärna smeten stå och svälla i kylen någon timme, så går det sen lättare att grädda.
Servera nygräddade våfflor med fluffigt vispad grädde och favoritsylten.
Vill du prova något matigare är det gott att riva ner lite pepparrot i smeten och servera med lax, en klick smetana och fint hackad rödlök.