Julskinka på ROT
Vår rimmade skinka kommer som många tidigare år från Roslagskött på Väddö. Där föder Per-Henric med familj upp grisar enligt den egna Norrgårdsmodellen.
Väljer du färdigkokt skinka att griljera själv eller färdiggriljerad från oss kommer den från Havors ekologiska gård på Gotland.
Rimmad skinka som är KRAVmärkt får vi in från Melins Chark. Skinkan är inte nitritsaltad. Utan nitritsalt har köttet en mindre rosa ton, lite som när man jämför vildlax och odlad lax i färgen. Det skiljer inget på smaken, förutom för de mentala smaklökarna som föredrar endera.
Har du frågor och vill du veta mer om de julskinkor vi säljer? Maila info(a)butikrot.se så hör vi av oss.
I formuläret nedan kan du boka din julskinka för upphämtning. Bokningen bekräftas per mail efter 1-2 dagar.
Priser rimmade julskinkor
Rimmad skinka att tillaga & griljera
- Rimmad skinka – de minsta är från bogen på grisen (ca 2-5 kg) 249kr/kg – Roslagskött
- Rimmad skinka ekologisk (ca 2,5-3kg) 249kr/kg från Havor gård
- Rimmad skinka KRAV (ca 2 kg) nitritfri, 365kr/kg Melins
Priser kokta skinkor
Kokt skinka att griljera själv
- Kokt skinka nitritfri från VAK 279kr/kg Nibble gårdsgris
- Kokt skinka ekologisk (ca 2-3 kg) 259kr/kg Havor gård
- Kokt julskinka, (ca 2,3-2,5 kg) nitritfri KRAV, 295kr/kg Havor gård
Priser griljerade skinkor
- ROT-Griljerad skinka, i bit, 325kr/kg – på ekologisk gris från Havor gård
- ROT-Griljerad skinka, i skivor 425kr/kg – på ekologisk gris från Havor gård
Recept på ugnsbakad skinka
Sätt ugnen på 125c. Lägg skinkan i sen stor stekpåse (följ anvisningarna för påsen).
Skär ett kryss i svålen innan du stänger påsen och stick in köttermometern så att hela termometerröret kommer in och spetsen är mitt i skinkan. Läs mer